Esports Penedès

Divendres, 22 de Març de 2019
Dimarts, 09 Juliol 2013 08:15

Rai Marchán: 'Sóc millor jugador que fa un any'

RMarchán ha debutat com sènior defensant els colors del Leganés a Segona BMarchán ha debutat com sènior defensant els colors del Leganés a Segona BOGER VIVES (@erraveonze) | El vilafranquí Rai Marchán ha completat la seva primera temporada com a futbolista sènior a la categoria de bronze del futbol estatal.

Tal i com havia passat 15 anys endarrera amb un tal Samuel Eto'o, un cop acabada la seva etapa juvenil Marchán era cedit pel Real Madrid al Leganés, que tenia per entrenador un dels defenses centrals més clàssics de les dues darreres dècades a Primera Divisió: Pablo Alfaro.

Marchán encara no té destí per a la temporada 2013-14. Després d'aquests intensos 12 mesos ha tornat a la disciplina del club blanc i mentre no es concreta una nova cessió a Segona B, ja sigui novament a terres madrilenyes o a catalanes, realitzarà la pretemporada amb el Real Madrid C.

- Com valores el teu primer any a Segona B?

Era un any complicat per ser el primer de sènior, en una categoria dura i en un equip que optava al play-off. No he tingut tots els minuts que hagués desitjat però he aprofitat els que he disposat per demostrar el que he après al costat de jugadors amb molta experiència a Primera, Segona A i Segona B. Estic content amb la meva progressió com a jugador i amb l'experiència que he adquirit. Puc dir que sóc millor jugador que fa un any.

-Què creus que has après?

Moltes coses, no només a nivell tècnico-tàctic, sinó sobretot a nivell psicològic i de saber estar en un vestuari professional. Em quedo amb el saber competir, el saber estar sempre al 100%, el saber tractar a la gent jove per part dels veterans; i amb grans consells de companys i cos tècnic a nivell tècnic, físic i tàctic.

-Què és el que més t'ha sorprès de la categoria?

El grau de competitivitat. No hi ha cap equip fàcil de guanyar. Tots els equips tenen les seves armes i la majoria es fan molt forts a casa, on les aficions comencen a jugar un joc real en els partits de Lliga. A més m'ha sorprès una mica el fet que sigui un joc tant i tant físic, on les accions més importants són les estratègies i les segones jugades.

-Quin ha estat el millor moment i quin el pitjor?

El pitjor moment és sens dubte el fatídic minut 102 de partit contra el Lleida, on encaixem l'1-1 que ens deixava fora de seguir continuant amb el play-off d'ascens. Va ser un cop molt dur perquè ja ho teníem a tocar i hi havia molta il·lusió de l'afició, del club i de l'equip.

Hi ha hagut molts bons moments, però em quedo amb la celebració de la classificació pel play-off i l'espectacular rebuda que la afició ens va fer a Lleida i a Leganés en el play-off. En moments així et sens futbolista i te n'adones que no lluites per tu mateix sinó que ho fas per una ciutat. És un sentiment inexplicable, molt impactant ja que des de dins l'autocar et mires amb els companys i mires a l'afició i te n'adones de tota la gent que tens darrere teu.

-Quins reptes et planteges per la temporada vinent?

De cara l'any que ve el principal objectiu es ser capaç de fer-me important a l'equip on al final acabi i treure el màxim de mi mateix. El més important és seguir millorant i ser millor jugador del que sóc ara.

Escriure un comentari

Últimes notícies